Mosselen , oesters , garnalen en kreeften

Zeelands Roem

Roem van Yerseke onderzoekt al vele jaren de kweek en opkweek van schaal – en schelpdieren, zowel op het land als in de vrije natuur. Om deze reden ontwikkelden wij in 2005 een unieke hatchery oftewel ‘broedhuis’ voor jonge schelpdiertjes. De uitgevoerde onderzoeken en experimenten in de hatchery hebben meer kennis en inzicht gebracht in vele facetten die bij de kweek van schaal – en schelpdieren komen kijken. Dit proces heeft inmiddels geleid tot een groot succes in het opkweken van verschillende schelpdieren. Bekijk onze Hatchery video.


De oester is een gewild culinair hoogstandje en beroemd om zijn schitterende schelp, zijn mooie zachte vis en romige, zilte smaak. Het geschenk van de zee, speciaal bestemd voor de echte fijnproever. Een kennismaking met deze Zeeland’s Roem oesters kan daarom niet uitblijven! Door de verschillende soorten in het assortiment is er een oester voor elke gelegenheid.



Het paradepaardje onder de garnalen is de Hollandse garnaal, ook bekend als grijze of Noordzee garnaal. Dit is een familie van vrij kleine, zacht roze gekleurde garnalen. De grijze Zeeland’s Roem garnalen worden direct aan boord gekookt. Via de snelste weg worden ze naar onze eigen pellerij vervoerd om onder de meest hygiënische omstandigheden door ervaren handen te worden gepeld.

Tot slot worden ze in de high-risk zone in de IFS gecertificeerde fabriek van Zeeland’s Roem onderbeschermende atmosfeer verpakt of diepgevroren, respectievelijk 21 dagen en 8 maanden houdbaar.


Reacties