Corona virus

Vrolijk Pasen



De Walcherse boer in Zoutelande




Man met lange jas die een sigaret opsteekt is de naam van een bronzen beeld in Vlissingen. Het beeld staat op op stoep van Boulevard Evertsen.
Het kunstwerk is gemaakt in 1985 door beeldhouwer Herman Bisschop uit Aardenburg. Andere werken van zijn hand in Vlissingen zijn: Vissersvrouw een beeld op de Groene Boulevard en een beeld van een omhoogkijkende man op het Bellamypark.

       ----------------------------------------------------------------------

Tijdens de coronacrisis gelden landelijke en regionale maatregelen. Meer informatie op het liveblog van Zeeland Veilig. Op www.zeelandveilig.nl/coronavirus staan antwoorden op veel gestelde vragen. Tot 28 april geldt: blijf zoveel mogelijk thuis! Geniet van de zon in je eigen tuin of balkon.

Coronameldingen in Zeeland

Wereldwijd 

Het had feest moeten zijn op de werf van Royal Huisman, want oorspronkelijk zou de recordbrekende Sea Eagle 2 vandaag worden afgeleverd. Maar ook dit plan wordt door dat stomme virus doorkruist.


Op de werven in Vollenhove en Amsterdam gaat het werk gelukkig gewoon door, laat een woordvoerder van Royal Huisman weten. Maar de corona-restricties maakten het wel onmogelijk de 81-meter lange Sea Eagle 2 (het recordschip waarover we uiteraard al eerder schreven) haar eerste meters te laten zeilen. Nog even geduld dus. Voor de Taiwanese miljardair die de order plaatste (en die zo stoer was daar verder niet geheimzinnig over te doen), maar ook voor ons. Dat is trouwens nog niet zo makkelijk. Want de beelden van de proefvaarten op de motor, waarbij we dus eindelijk zien hoe de masten op de romp staan, wakkeren het verlangen het superjacht in volle glorie te zien alleen maar aan.

--------------------------------------------------------------------------



Voorgaande jaren zag het bij Wemeldinge rond deze tijd zwart van de Belgen langs de Oosterscheldekust. De parkeerplaats langs de Steldijk en Oude Zeedijk stond met dit mooie weer steevast vol met auto's van Belgische duikers. Door de coronamaatregelen is dat nu wel even anders. De parkeerplaats is leeg en er is geen Belg meer te zien in het water.


Alhoewel, geen enkele Belg, dat is ook weer niet helemaal waar. Er was er zondag toch nog eentje die het water in ging en daar een stief kwartiertje met haar voeten in het water heeft gestaan. Maar in dit geval ging het dan ook om een bijzondere Belg. Eentje met vier voeten en met een gewicht van een kilo of zevenhonderd, Rosa genaamd.

----------------------------------------------------------------------------

Museum schip aan het dok van Perry Vlissingen

Reacties

  1. Alle inwoners van Noord-Beveland zouden een gratis, herbruikbaar mondkapje moeten krijgen in de strijd tegen het coronavirus en wel voor 1 juni.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten