Voor de sloop


Twee oude schepen van de Franse Marine zijn dit weekend van Brest via Terneuzen naar hun laatste haven in Gent gesleept. En vervolgens naar de sloperij.


Na 28 jaar op zee wacht voor een beroemd fregat van de Franse Marine, de Duguay-Trouin, de sloop. Ook valt het doek voor de Loire A615. Dit moederschip voor mijnenvegers is gebouwd in 1967 en ging in 2009 uit de vaart.

René Duguay Trouin


De Duguay-Trouin is gebouwd in 1971 voor anti-onderzeeër oorlogsvoering. Het schip (152 meter lang) is vernoemd naar de 17e-eeuwse kaper René Duguay-Trouin. Later is ze als golfbreker gebruikt in Lanveoc Poulmie. In 1999 is het schip uit de vaart genomen.

Franse zeehistorie
De torpedojager wordt een belangrijke figuur uit de Franse zeehistorie genoemd. Het was een van de eerste schepen die waren uitgerust met de maritieme versie van het Crotale grond-lucht raketsysteem. Ze hadden een dubbele hangar voor twee Lynx helikopters.

De Loire A615 is 101 meter lang en kon 156 bemanningsleden herbergen. Slepers van Multraship hebben beide schepen door de sluis in Terneuzen geholpen en naar Gent gebracht.

Reacties