Offshore




Founder’s mentality

Wij zijn een Nederlands familiebedrijf met 150 jaar ervaring als internationale waterbouwer. Wij hechten waarde aan open communicatie met onze opdrachtgevers en stakeholders. Onze bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door ondernemerschap en betrokken medewerkers. Wij denken en handelen met verantwoordelijkheid en met oog voor de lange termijn.

Baggeren is ons handelsmerk, een talent dat we al sinds de oprichting van ons bedrijf steeds verder hebben geperfectioneerd. Dankzij het beste baggermaterieel en jarenlange projectervaring hebben we (mede dankzij onze lokale vestigingen) onze positie in traditionele baggermarkten en in Nederland zelf weten te handhaven.

Offshore wind
Onze schepen zijn het bewijs van onze Marine ingenuity. Met ons gespecialiseerde materieel voor aanleg van offshore windparken behouden we onze sterke concurrentiepositie in de snel groeiende offshore-windmarkt. Het door Van Oord ontworpen installatieschip Aeolus is speciaal gericht op het transport en de installatie van offshore-windturbines en de funderingen. Het hefschip Svanen is het grootste kraanschip ter wereld, met een hefcapaciteit van 8.000 ton. De Nexus is Van Oord’s eerste kabellegger, uitgerust met een door onszelf ontworpen en ontwikkelde dek-layout, waarbij rekening is gehouden met de steeds hogere eisen die de markt stelt aan uitdagende kabelinstallatiewerkzaamheden.


Offshore olie en gas
Steenstorten onder water

Wij zijn marktleider op het gebied van steenstorten onder water (SRI - Subsea Rock Installation). Met onze vloot van valpijpschepen kunnen we pijpleidingen, kabels en andere constructies stabiliseren en beschermen.

Offshore-installatie van pijpleidingen

Wij leveren geïntegreerde oplossingen voor de installatie van nearshore pijpleidingen, kabels en offshore constructies. Met ruim vijftig jaar ervaring in deze nichemarkt heeft Van Oord de beste specialisten op dit gebied in huis.


Vox Amalia trailing suction ( indrukwekkende video )



Animatie van transport- en installatieschip Aeolus

Reacties