Goes


Gemeente Goes

Goes is een gemeente op het schiereiland Zuid-Beveland.
De stad Goes telt ongeveer 27.000 inwoners, en de gemeente zo'n 37.000 inwoners.
De gemeente wordt tegenwoordig gevormd door Goes en de omliggende dorpen 's-Heer Arendskerke, 's-Heer Hendrikskinderen, Kattendijke, Kloetinge, Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp.
Door de centrale ligging van de gemeente Goes, vervult de gemeente een belangrijke functie voor alle omliggende gemeenten en dorpen op Zuid-Beveland.



Met 63 meter een van de hoogste als zodanig gebouwde watertorens. Het is de eerste watertoren in Nederland met een stalen open skelet en betonnen kuip met stalen binnenwand. Hij is door Carl Francke onworpen en in 1912 gebouwd.
Nu in gebruik als kantoorruimte.



De Axelse watertoren is een van de hoogste watertorens van Nederland. Een prachtig industrieel monument uit 1936 dat toegankelijk is gemaakt voor het publiek. De watertoren combineert de industriële architectuur met prachtige tentoonstellingen en interessante activiteiten. Beklim de watertoren en bekijk Axel en wijde omgeving eens van grote hoogte!




De nieuwbouwwijk Goese Diep, tussen het Goese Meer en het havenindustrieterrein, krijgt steeds meer vorm. Dat is juist vanuit de lucht goed te zien. Eén van de schiereilandjes waarop straks woningen komen, is al goed zichtbaar. Daarmee sluit de wijk als het ware naadloos aan op het Goese Meer. De vrije kavels in de wijk zijn heel populair.

Goes meer en ketelhaven


De Molentocht is een jaarlijks terugkerende oldtimers rit en een begrip voor autoliefhebbers in Zeeland. De Molentocht vindt dit jaar plaats op zondag 19 mei 2019.

Ruim 300 zeer diverse voertuigen van 40 jaar en ouder, waaronder een groep Engelse deelnemers, verkennen de mooiste locaties rondom Goes. Dit doen we via een route welke dit moment volop in voorbereiding is. Deze route, startlocaties en tussenstops worden via deze website bekend gemaakt. De publicatie van de route wordt ook veranderd dit jaar, by popular demand wordt er een geschreven routebeschrijving uitgegeven naast de gebruikelijke kaart.


Reacties

  1. Zes eeuwen Goese geschiedenis zijn vanmiddag begraven naast het stadskantoor in de stad. Opgeslagen op een usb-stick, die verborgen zit in een kleitablet. De bedoeling is dat die over honderd jaar opgegraven wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gebied ten westen van de Ringbrug in Goes verandert in rap tempo van uiterlijk. Onlangs werd al een (nog niet in gebruik genomen) fietstunnel aangelegd, inmiddels krijgt ook de eerste fase van het nieuwbouwproject Westerschans steeds meer vorm.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goes is booming. Langs de A58 verrijst het ene na het andere bedrijf in De Poel, met het Roompot-kantoor als nieuwe blikvanger. Maar ook elders in de stad wemelt het van de bouwactiviteiten. ,,We hebben een enorme sprong gemaakt”, zegt de wethouder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wonen in de Goese watertoren? Een winkel beginnen op grote hoogte? Of misschien wel een brasserie? Nu kan het! Het markante gebouw staat te koop.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De Goese wethouder Derk Alssema heeft maandag het startschot gegeven voor de bouw van het complex The Boatshed in het havengebied.
    The Boatshed wordt een complex met onder meer boothuizen (een soort garageboxen voor jachten), bedrijfsruimtes en een restaurant. Eén van de bedrijfsruimtes wordt straks in gebruik genomen door de Zweedse bootbouwer Powerboats.

    Het complex komt op de kop van het schiereilandje aan de Ketelhaven. Dat eilandje ligt momenteel grotendeels braak, na het verdwijnen van enkele grote bedrijven. De gemeente wil het gebied weer gaan ontwikkelen met kleinschalige bedrijvigheid, eventueel in combinatie met wonen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten