Wemeldinge


Welkom in Wemeldinge

Het schilderachtige dorp Wemeldinge is gelegen aan de Oosterschelde en het kanaal door Zuid-Beveland. De met leilinden beplante Dorpsstraat is aangewezen als beschermd dorpsgezicht.



Wemeldinge is het oudste dorp van Zuid-Beveland. Het nostalgische peilhuisje en de sluisbruggen herinneren nog aan de tijd dat Wemeldinge een bloeiend centrum voor de binnenscheepvaart was. Er zijn leuke winkels en prima horecavoorzieningen in het dorp en aan de havens.



Niet voor niets komt het Wereldkampioenschap Onderwaterfotografie in 2015 naar Zeeland! Het onderwaterleven is er zeer divers, de aanwezigheid van dieren en planten wisselt per seizoen en duiken kan er zowel in de winter als in de zomer.

Wemeldinge is een heuse duikhotspot:

er zijn duikplekken met een mooie onderwaterwereld en op de kant diverse faciliteiten, zoals parkeergelegenheid, dijktrappen om makkelijker het water in te komen, omkleedgelegenheid met spoelbakken (De Stelhoeve), perslucht vulstations (Klein Stelle en Duikshop Octopussy) en horeca. 


Duiklocatie: Hoogeweg (69)
Een duikplaats die dichtbij de instapplaats voor een duik naar het Galjoen zonder Poen ligt. Deze duikplaats ligt ten oosten van de punt van de dam. Er staat meestal een sterke stroming.

Download brochures en richtlijnen



Het strand bij Wemeldinge is niet heel groot, maar wel heel mooi gelegen. Achter de Promenade, aan de Oosterschelde, vlakbij de jachthaven van het dorp.



Het strand is niet heel groot, bij hoog water verdwijnt het dan ook grotendeels. In het achterliggende dorp Wemeldinge is genoeg te zien en te beleven. De moderne jachthaven ligt naast het strand. Daar vind je ook de meeste restaurants.

Kanaal door Zuid-Beveland

Vlakebrug Hansweert


Waar: noord-zuid verbinding tussen Oosterschelde en Westerschelde.

Het Kanaal door Zuid-Beveland (bij Wemeldinge) is 9 km lang en circa 200 m breed.
Het is een belangrijke scheepvaartverbinding tussen Nederland en België.


Reacties

  1. Na de gigantische duikbril op de dijk bij camping Klein Stelle is Wemeldinge een tweede blikvanger rijker. Bij het strandje van camping Linda is het net alsof de woeste golven een binnenvaartschip op de dijk hebben gesmeten. Het opvallend vormgegeven ‘entreepunt’ geeft een schat van informatie over de Oosterschelde, maar moet passanten vooral aanzetten om op ontdekking te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten