Michelinsterren

Vandaag is dé dag voor alle top-chef-koks in Nederland. Michelin reikt sterren uit aan de allerbeste restaurants. Extra spannend wordt het opnieuw voor restaurant Meliefste in Wolphaartsdijk. Al een paar jaar is dit restaurant een grote kanshebber op een ster. Vorig jaar greep eigenaar en chef-kok Thijs Meliefste toch naast de prijs.



Zeeland telt momenteel acht sterrenrestaurants. Grote winnaar vorig jaar was Inter Scaldes uit Kruiningen die de felbegeerde derde ster erbij kreeg. De Kromme Watergang in Hoofdplaat staat met twee sterren daar net onder. De overige restaurants met één ster zijn Katseveer in Wilhelminadorp, La Trinité in Sluis, Pure-C in Cadzand, 't Vlasbloemeken in Koewacht, Spetters in Breskens en AIRrepublic in Cadzand.



Chef Rutger van der Weel had onlangs een filmploeg te gast, voor een nieuwe culinaire televisiereeks. Rutger maakte een gerecht in de keuken van Katseveer, waar hij al zestien jaar aan de kachel staat en zijn vrouw Jessica gastvrouw is. ,,Wauw", zei één van de filmmakers, turend door het keukenraam. ,,Dit is de mooist gelegen keuken van heel Nederland.”


Inderdaad. Katseveer ligt op een museumstuk van een locatie, daar aan de Oosterschelde. Waar water en land elkaar innig omhelzen.

Reacties

  1. Zeeland telt in totaal acht restaurants met een Michelin-ster. Zeven van hen hebben hun sterren behouden, Pure C heeft er dus één bijgekregen. Ondanks de hoge verwachtingen heeft Thijs Meliefste van restaurant Meliefste aan de jachthaven van Wolphaartsdijk geen ster gekregen.
    Zeeuwse sterren-restaurants 2019
    *** Inter Scaldes, Kruiningen
    ** Pure C, Cadzand-Bad
    ** De Kromme Watergang, Breskens
    * Spetters, Breskens
    * AIRrepublic, Cadzand
    * ’t Vlasbloemeken, Koewacht
    * La Trinité, Sluis
    * Katseveer, Wilhelminadorp

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Restaurants De Kromme Watergang uit Hoofdplaat en Meliefste uit Wolphaartsdijk zijn in de prijzen gevallen bij de vijfde editie van de Restaurant Awards. Dat zijn prijzen die worden bepaald door de 500 beste chefs van Nederland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We nemen een eerste hap en weten direct: ‘dit belooft’. Katseveer in Wilhelminadorp serveert opwindende gerechten.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten