Zeeuwse diensten en stichtingen


Rijkswaterstaat Zee en Delta, locatie Middelburg


Sabewa Zeeland is een uitvoeringsorganisatie. Wij verzorgen de heffing en invordering van de waterschapsbelastingen namens waterschap Scheldestromen en de gemeentelijke belastingen van acht Zeeuwse gemeenten. Dat zijn Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Reimerswaal, Sluis, Terneuzen en Tholen.

Waterschap Scheldestromen
Onderhoud :
  • dijken en duinen
  • schoon en voldoende water
  • veilige wegen en fietspaden
  • gezonde bomen en struiken




Wat doet Staatsbosbeheer Zeeland
8 natuurgebieden

De medewerkers van Staatsbosbeheer staan voor beter beschermen, meer beleven, duurzaam benutten. Alles over onze organisatie, onze plannen en de mogelijkheden om voor Staatsbosbeheer aan de slag te gaan vind je hier.



Stichting Het Zeeuwse Landschap is een professionele organisatie die zich inzet voor het behoud van het weidse Zeeuwse landschap met mooie vergezichten.
Wij beheren vele tientallen waardevolle natuurgebieden, historische gebouwen en ander erfgoed. Dankzij een ruim aanbod aan wandelroutes, excursies, uitkijk- en informatiepunten is er volop gelegenheid van al dit moois te genieten.







Activiteiten in Zeeland

Natuurmonumenten is de vereniging voor mensen met hart voor de natuur. Wij geven de natuur in Nederland de ruimte. We beschermen natuurgebieden, waardevolle landschappen en cultureel erfgoed. Zo blijft onze natuur behouden en kunnen we hier met zijn allen nog eeuwenlang van blijven genieten.

Als aanspreekpunt en kenniscentrum voor het Zeeuwse erfgoed informeren, adviseren en ondersteunen wij erfgoedbeheerders, erfgoedprofessionals, erfgoedvrijwilligers, monumenteigenaren, onderwijsgevenden, overheidsmedewerkers en iedereen die zich inzet voor het erfgoed. Zo dragen we samen zorg voor het rijke en diverse erfgoed van Zeeland.


SMB
De missie van de stichting staat primair in het teken van het realiseren van haar hoofd-doelstelling: het instandhouden van de monumenten en/of architectonisch waardevolle gebouwen die zij in het bezit heeft. SMB heeft instandhouding van erfgoed voorop staan. Vanuit de gedachte van traditioneel beheer van monumenten is SMB continu bezig met vernieuwing van de manier waarop het beheer wordt georganiseerd.


MuziekPodium Zeeland is een in Vlissingen gevestigde organisatie, welke op diverse plekken in de provincie concerten en projecten organiseert. Er wordt nieuwe muziek geprogrammeerd, maar ook oude en (modern-) klassieke muziek en daarnaast ook jazz en geïmproviseerde muziek en zelfs niet-westerse muziekuitingen.

Historische sluizen en stuwen

De bewoonbaarheid en de leefbaarheid van ons land wordt in grote mate bepaald door de bescherming van duinen en dijken en, niet in de laatste plaats, door waterbeheersing. Waterafvoer is daarbij van levensbelang.


De Zeeuwse Documentaire Stichting is opgericht door een aantal enthousiaste filmmakers. Wij vertellen graag onbekende verhalen met een Zeeuws randje in een mooi filmisch jasje. Het doel van de stichting is om elk jaar minstens één documentaire af te leveren en te presenteren aan het grote publiek. Meestal hebben onze documentaires een link met geschiedenis.


Het projectbureau Open Monumentendag is onderdeel van Stichting Nederland Monumentenland. Wij zijn onder andere verantwoordelijk voor het vaststellen van het jaarlijkse thema, het ondersteunen en adviseren van de plaatselijke comités, het organiseren van educatieve projecten en het beheer van deze website.



Evides Waterbedrijf levert 24 uur per dag 365 dagen per jaar, veilig, schoon én smakelijk drinkwater aan 2,5 miljoen klanten en het bedrijfsleven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal. Daarnaast biedt Evides industriewaterdiensten op maat aan grote industriële klanten in onder meer Nederland, België en Duitsland. Evides Waterbedrijf is in handen van publieke aandeelhouders (gemeenten en provincie).

Verzorgingsgebied en zuiveringslocaties

DNWG biedt volledige dienstverlening op het gebied van technische infrastructuur (elektriciteit, gas en drinkwater): van ontwerp en engineering tot aanleg, beheer en onderhoud. Daarnaast levert DNWG diensten op het gebied van meettechniek. In de provincie Zeeland, maar ook daarbuiten. Tienduizenden kilometers kabel en leiding zijn bij de medewerkers van DNWG in goede handen. Veiligheid en vakmanschap staan hoog in het vaandel. DNWG is onderdeel van Stedin Groep.




Reacties

  1. In het Molenwaterpark in Middelburg worden de komende weken bomen en struiken gekapt voor de aanleg van een nieuw park. Sommige worden niet weggegooid maar verhuizen naar de Bolwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Zwaaksedijk in Kwadendamme ziet er straks compleet anders uit. Natuurmonumenten begint woensdag met de kap van 185 populieren. Volgens de organisatie is het niet langer verantwoord om de ruim zestig jaar oude bomen te laten staan. Met name tijdens stormen ontstaan onveilige situaties door vallende takken. Op dezelfde plek worden komend voorjaar evenveel populieren terug geplant.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Boswachters gaan Levensstrijd beter in de gaten houden, nadat honden er mogelijk zwanen hebben doodgebeten. Natuurmonumenten heeft het natuurgebied bij Zierikzee op de prioriteitenlijst gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Staatsbosbeheer is vandaag begonnen met het kappen van essen die besmet zijn de schimmel essentaksterfte. Aan de kuststrook tussen Vlissingen en Zoutelande gaan in vijf weken tijd, zo’n duizend bomen tegen de vlakte.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Soms brengt oorlog niet alleen het slechtste, maar ook het beste in mensen naar boven. Met de film Soldaat zonder Wapen zet de Zeeuwse Documentaire Stichting militaire artsen in Zeeland tijdens de Slag om de Schelde in het zonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten