Fietsnetwerk Zeeland


Het netwerk van fietsknooppunten is oorspronkelijk in Belgisch Limburg bedacht met als uitgangspunt: een nieuwe manier van het bewegwijzeren van de fietsroutes. Dit is intussen uitgerold over de belangrijkste provincies van België en over alle provincies van Nederland. Men gebruikt soms verschillende namen, zoals fietsroutenetwerk, fietsnetwerk of fietsknooppuntennetwerk. In alle gevallen bedoelen we de steeds meer gebruikte en bekende knooppuntnummers die aangeduid worden door de groen-witte borden met 2 cijfers die je langs de fietspaden kunt vinden. Ze zijn bedoeld om eenvoudig jouw fietsroute te kunnen plannen en volgen. Voordat het knooppuntennetwerk ontstond waren er langeafstandsfietsroutes, zogenaamde lusvormige fietsroutes. Het nadeel van deze fietsroutes was dat er steeds dezelfde route werd gevolgd. Daarom hebben knooppunten in het fietsroutenetwerk nu deze nummers gekregen die je kan gebruiken om een eigen route samen te stellen, of bestaande routes van bijvoorbeeld fietsroutewebsites te fietsen.


Fietsroutes in Zeeland leiden je door een landschap van water, dijkjes, kronkelende paden en de duinen. Je komt bekende steden als Middelburg, Vlissingen, Renesse en Goes tegen. Het is nog maar een greep van wat de provincie te bieden heeft op haar prachtige (schier)eilanden. Fiets een rondje Zeeland, plan een knooppuntenroute verdeeld over een aantal van de eilanden of bekijk elk eiland stuk voor stuk. Zeeland is het meer dan waard om op de fiets ontdekt te worden. De fietsroute in Zeeland worden samengesteld in samenwerking met onze partner De Badkoerier, het grootste toeristische magazine van Zeeland.



Ronde van Noord-Beveland















Wielrenners en recreatieve fietsers kunnen zich deze zomer uitleven op zes verschillende routes in Zeeland tijdens de Zeeuwse Wieler Wind Zesdaagse (ZWW6D).




Drie jaar werkte de stichting Mountainbikenetwerk Eindeloos Eiland Noord-Beveland eraan. Het eindresultaat: drie routes van 21, 25 en 37 kilometer, of meer wanneer je ze combineert. Wethouder Anja Slenter van de gemeente Noord-Beveland mocht het routenetwerk openen, samen met de Colijnsplaatse broers en mountainbikers Tim en Mick van Dijke. Wie wilde, kon vervolgens gelijk een stuk van het mtb-netwerk verkennen tijdens een aansluitende toertocht van zo'n 40 kilometer.


De routes zijn te vinden via mtbnetwerknoordbeveland.nl.


Reacties