Het kiekendiefpad

Het Kiekendiefpad is als eerste in Zeeland bewegwijzerd volgens een knooppuntensysteem. Bij het ontwikkelen van de route is in het bijzonder gelet op de beleving van het landschap, de cultuurhistorie en de natuur. Ruim 75 kilometer aan wandelroutes laat de wandelaar kennismaken met het boerenland, binnendijken, ingezaaide akkerranden en stille weggetjes; vanaf De Piet tot het Goese Sas, rond de dorpen Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk en Wilhelminadorp, door het krekengebied van de Ooster- en Westerschenge, met een uitloop naar het historische centrum van Goes. Meer dan een derde van het netwerk is nieuw en speciaal voor de wandelaar opengesteld. Plattegrond van het Kiekendiefpad






Vanuit Wolphaartsdijk lopen wij naar de knooppunten 22, 15 en 23 en verlaten deze gemeente richting knooppunt 32. Het eerste deel is een verharde weg maar na knooppunt 32 volgen we een onverhard pad langs een beek. Wisselend door kleine bospercelen en over open weilanden wandelen we door het stille Zeeuwse landschap naar het buurtschap Roodewijk waar we langs de akkers verder lopen naar het gemaal aan de dijk van het Veerse Meer. Aangezien de toekomstige route via knooppunt 43 naar 19 nog niet klaar is lopen we via knooppunt 20 alsnog naar knooppunt 19 en wandelen langs de dijk van het Veerse Meer door de Zuidvlietpolder. Even later steken we de dijk over en komen langs de waterkant te lopen met fraaie uitzichten over het Veerse Meer. Daarna lopen we om de haven van Wolphaartsdijk en komen weer langs de oevers van het Veerse Meer uit. We passeren de Meerkoet, een ideale plek om te lunchen en lopen verder door een bosperceel, richting knooppunt 3 waar we het Veerse Meer verlaten en verder wandelen door de open weilanden naar Oud-Sabbinge.
Na een rondje door deze oude gemeente lopen we via de knooppunten 12 en 13 terug naar Wolphaartsdijk. We passeren eerst nog de waterafsluiting van de voormalige spoorlijn en daarna de statige molen "De Hoop". In Wolphaartsdijk staat de Nicolauskerk, in neo-byzantijnse stijl, deze dateert uit 1862.

Reacties