Kamperland

250.000 kuub zand voor kust Noord-Beveland

KAMPERLAND - Rijkswaterstaat brengt vanaf morgen tot en met het einde van het jaar 250.000 kubieke meter zand aan op de kust van Noord-Beveland. Tussen de Veerse Gatdam en de Oosterscheldekering wordt de kustlijn versterkt. De werkzaamheden zijn nodig omdat de kust voortdurend afkalft door een getijdengeul vlak voor het Banjaardstrand.



Op ongeveer tien kilometer uit de kust zuigt een sleephopperzuiger zand op van de zeebodem. Het volgeladen schip vaart vervolgens naar betreffende locatie en perst het zand via een pijpleiding naar het strand. Bulldozers verdelen het zand over het strand. Door de wind verspreidt het zand zich verder over het kustgebied. 

Drijfzand

Door het aanbrengen van zand op en vlak voor de kust blijft de kustlijn op natuurlijke wijze op zijn plaats. Het strand blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels toegankelijk voor badgasten. Het werkgebied op het strand is verboden terrein vanwege het gevaar van drijfzand en bulldozers die het zand over het strand verdelen. Aan de duinzijde is het werkterrein te passeren, wel moeten honden aangelijnd zijn. Voor watersporters geldt dat zij een minimale afstand van 300 meter tot het baggerschip moeten houden en ruiters dienen rekening te houden met zachte plekken die tijdens en direct na de werkzaamheden op het strand kunnen voorkomen. De werkzaamheden gaan dag en nacht, zeven dagen per week door.
Waar het kan brengt Rijkswaterstaat zand onder water aan en waar het moet op het strand. Onder water is meestal goedkoper en geeft minder overlast voor strandbezoekers.

Aan de Oosterschelde
Uitwaaien, pootje baden, zwemmen, zonnen, windsurfen bij de kite- & windsurfschool … een vakantie aan de Zeeuwse kust begint op het veelzijdige Roompot Beach Resort. Of u er nu logeert in een comfortabel huis, een chalet of een echt Beach House, de zee is altijd dichtbij. Natuurlijk is er ook op het park van alles te doen. Wat dacht u van een duik in het subtropisch zwembad, knutselen in de Koos Kids Club, gamen in de ChillZone of een borrel – met zicht op zee – in de Beachclub? In de directe omgeving van het park bieden historische stadjes als Veere en Zierikzee, de stormvloedkering en de kilometerslange kust volop ideeën voor leuke uitstapjes.



Roompot Beach Resort, Kamperland


Aan de Noordzee
Op een rustieke locatie tussen de Oosterschelde en het Veerse Meer vindt u Noordzee Résidence De Banjaard. Een exclusief villapark met uitstekende faciliteiten. Spetteren in het zwembad, een balletje slaan op de tennisbaan of een hole in one slaan op de midgetgolfbaan, vervelen is er hier niet bij. Bovendien zijn de mooiste Noordzeestranden aan uw voeten, perfect voor een dagje aan zee of een heerlijke wandeling. Daarnaast biedt de omgeving ook uitstekende mogelijkheden voor een dagje uit. Van shoppen in Middelburg tot op ontdekking op Waterpark Neeltje Jans: voor jong en oud is er genoeg te beleven.


Roompot Vakanties - Sfeerimpressie Noordzee Résidence De Banjaard

Reacties

  1. Een dikke week geleden was het nog een donker geheel, maar het nieuwe hoofdkantoor van Roompot Vakanties aan de Nansenbaan in Goes verschiet nu in rap tempo van kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heeft Noord-Beveland komende zomer nog wel een strand voor toeristen en eigen bevolking? Ciara heeft immers al heel veel zand weggeslagen van het schoonste strand van Nederland, het Banjaardstrand. En de volgende storm, Dennis, staat al weer voor de deur.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten