Verjaardag KNRM

Op 11 november viert de KNRM haar 194e verjaardag. 

Op 14 oktober 1824, strandden 17 schepen tegelijkertijd op de Nederlandse kust. Het gebrek aan reddingmiddelen en vrijwilligers was feitelijk de aanleiding tot de oprichting van twee reddingmaatschappijen; op 11 november 1824 de Noord- en Zuid-Hollandsche Redding Maatschappij (NZHRM) in Amsterdam en op 20 november 1824 de Zuid-Hollandsche Maatschappij tot Redding van Schipbreukelingen (ZHMRS) in Rotterdam. Sinds 1991 heten zij samen Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.
Van een klein initiatief is de KNRM uitgegroeid tot een professionele organisatie, die 24 uur per dag inzetbaar is. Met 1.300 vrijwilligers op 45 reddingstations en 75 reddingboten is de KNRM de belangrijkste partner voor de Kustwacht als het gaat om Search and Rescue. De rijke historie van de KNRM heeft de organisatie gebracht waar zij nu staat: een zelfstandige hulpverleningsorganisatie ten dienste van ieder die daar een beroep op wil of moet doen.
Iedereen bedankt voor zijn of haar steun!



Reacties

  1. De reddingboot van Breskens is zaterdagavond uitgevaren voor een motorkruiser in problemen. De boot is op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in de jachthaven.

    Net voor de avond gaan voor de derde keer deze dag de piepers van de Breskense reddingbootbemanning af. Het blijkt dat een gezin op een motorkruiser te kampen heeft motorstoring nabij de vuurtoren.

    De reddingbootbemanning vaart uit met reddingboot Zeemanshoop en zet koers naar de vier gezinsleden en hun hond. 03-11-2018

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De Zeeuwse reddingsstations hebben door de extreem lange en hete zomer van 2018 een recordaantal reddingsacties moeten uitvoeren. Landelijk voeren de redders bijna 20 procent vaker uit. In Zeeland kwam de teller uit op 307 keer, tegenover 289 in 2017.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten