Scheepswrakken

Zeeland is één van de populairste duikgebieden van West-Europa, waar jaarlijks tienduizenden binnen- en buitenlandse duikliefhebbers op af komen. Zij komen speciaal naar Zeeland om van de unieke en kleurrijke onderwaternatuur te genieten. Wil je weten op welke locaties je in Zeeland kunt duiken en wat duikers van die plekken vinden? Neem dan eens een kijkje op www.dutchdiversdelta.nl!

Deze website gaat specifiek in op de duikwrakken die in Zeeland te vinden zijn. Wrakduiken is voor veel duikers namelijk één van de meest tot de verbeelding sprekende vormen van duiken. De mysteries die rond een wrak hangen, maken wrakduiken tot een ware belevenis!

Gelukkig liggen in Zeeland diverse scheepswrakken op de bodem. De meeste wrakken zijn op natuurlijke wijze gezonken, maar om de onderwaternatuur te bevorderen zijn de afgelopen jaren ook diverse schepen doelbewust afgezonken - iets dat in Nederland nooit eerder is gebeurd. Het meest recente project is het afzinken van Le Serpent, de Rat en de Zeehond nabij duikplaats Scharendijke-West (16A).



Reportage "Le Serpent" in pdf


Scheepswrakken in de geschiedenis


Reacties

  1. Duikwrak Le Serpent in de Grevelingen bij Scharendijke wordt veiliger gemaakt en gaat volgend jaar weer open voor duikers. Afgelopen juli gaf eigenaar Staatsbosbeheer nog een negatief duikadvies voor Le Serpent af. Dat gebeurde na een ongeluk in mei waarbij twee ervaren duikers uit Den Haag en Zoetermeer om het leven kwamen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten