Zeeuwse Schouw ‘Elisabeth’ van 1907

Welkom op de website van de Zeeuwse Schouw ‘Elisabeth’, in de volksmond ook wel ‘Betje’ genoemd.
De ‘Betje’ is een voormalig veerschip welke begin 1900 in Zeeland een veerdienst heeft onderhouden tussen Veere (Walcheren) en Kamperland. (Noord-Beveland) In 2007, honderd jaar na haar geboorte is de ‘Betje’ een nieuw leven begonnen doordat zij geheel gerestaureerd is in oude staat. Met behulp van vele mensen is dit stukje Zeeuwse geschiedenis voor het nageslacht bewaard gebleven.


Meevaren kan !
We kunnen met een gerust hart zeggen dat vele mensen u voor zijn geweest. De ‘Elisabeth’ die immers gebouwd is als veerboot heeft jaren lang mensen vervoerd op een veilige en comfortabele manier.

Dat zij dit altijd goed gedaan heeft getuigt het feit dat zij pas in 1930 verkocht is. En dit eigenlijk ook nog eens hoofdzakelijk door de overname van de veerdienst door de PSD en de inzet van de stalen motorveerboot ‘Zuidvliet’.

Dus waarom niet eens in de voetsporen van al deze mensen treden en de ‘Elisabeth’ huren voor een familie-uitstapje, als huwelijksbootje, een dagje teambuilding, een jubileumfeest of een enerverend bedrijfsuitstapje. Lunch of picknick meenemen, een maaltijd aan de wal, alles is bespreekbaar!

Reacties