Vlissingen in beeld





De Oostbeer aan de Commandoweg in Vlissingen is een vestingwerk uit de Napoleontische tijd. Samen met de Westbeer maakte de Oostbeer deel uit van de Vlissingse zeeversterkingen. Vandaag de dag is de Oostbeer nog vrijwel geheel intact.





De maritieme geschiedenis van Vlissingen gaat ver terug. Al in de 13e eeuw werd er in de haven van Vlissingen gehandeld in huiden, zout, haring, teer en wol. In die zelfde tijd was Vlissingen bekend vanwege zijn kaapvaart en zeeroof.

Reacties

  1. De bemanning van baggerschip Rival uit Papendrecht heeft vanochtend rond 08.00 uur alarm geslagen nadat aan boord een oud explosief was ontdekt. Het schip ligt in de monding van de Vlissingse Buitenhaven en wacht daar de komst van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) af.
    Vermoedelijk is sprake van een Amerikaanse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief zou zijn bovengehaald tijdens baggerwerkzaamheden die het 70 meter lange en bijna 10 meter brede schip op de Westerschelde uitvoert met behulp van een grijper.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zangeres Davina Michelle staat op 5 mei op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen. Elf weken lang stond de 23-jarige Rotterdamse met de hit ‘Duurt te lang’ bovenaan in de Top 40 en dat is een record.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De nachtapotheken in Terneuzen en Goes gaan per 1 februari dicht. Die in Vlissingen wordt de enige nachtapotheek voor heel Zeeland. Een bezorgdienst gaat ’s nachts medicijnen aan huis brengen. De ingrijpende maatregelen zijn nodig om te voorkomen dat patiënten vele tientallen euro’s meer moeten gaan betalen voor hun medicijnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Rescue Vlissingen, het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, krijgt in 2020 een vervolg. De organisatie maakte dinsdag bekend dat de volgende editie zal plaatsvinden op dinsdag 28 juli 2020. Thema wordt ‘Hart voor hulpverlening’.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In de Oostbeer in Vlissingen groeien ongezonde schimmels, waardoor het het vestingwerk uit de Napoleontische tijd tijdens de Open Monumentendag gesloten bleef.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vlissingen is volgens reizigers de op een na beste plaats voor een stedentrip in Nederland. Dat meldt reiswebsite Zoover. Leeuwarden heeft de Zoover Award voor Beste Stedentrip 2019 gewonnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vlissingen wordt opgenomen in lijndienst tussen het Russische Sint-Petersburg en West-Afrika. Volgens planning zal het containerschip MSC Alabama 18 september als eerste in Vlissingen-Oost arriveren. Transport van fruit zal de hoofdmoot zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten