Veldrijden

Marianne Vos wint GP Mario De Clercq na mooie solo

Marianne Vos heeft de GP Mario De Clercq, op en rond de Hotondberg in Ronse, op haar naam geschreven. 

De 31-jarige Nederlandse reed op minder dan twee ronden van het einde weg uit een kopgroepje van vijf rensters en kwam in de Belgische veldrit alleen aan. De Italiaanse Alice Maria Arzuffi eindigde als tweede, gevolgd door de Nederlandse Annemarie Worst.

Wereldkampioene Sanne Cant uit België finishte op de negende plaats. Voor Vos was het dit seizoen haar tweede zege, na haar overwinning bij de eerste wereldbekercross in het Amerikaanse Waterloo.


Van der Poel klopt wereldkampioen Van Aert ook in Ronse

Mathieu van der Poel heeft in Ronse ook zijn tweede veldrit van het seizoen gewonnen. De 23-jarige Nederlander was de concurrentie in de GP Mario De Clercq net als een dag eerder in Meulebeke te snel af. Van der Poel kwam solo binnen. Wout van Aert finishte op zo'n vijftien seconden als tweede, voor zijn landgenoot Michael Vanthourenhout.



Reacties

  1. De Brico Cross Ronse, die gereden werd in de Kluisbergense Hotond-arena,was dit jaar toe aan zijn tiende editie. Nochtans lokte cross ondanks de jubileumeditie en het mooie weer zichtbaar minder volk dan vorig jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. NEELTJE JANS - De tweede editie van de Tacx Pro Classic is zaterdagmiddag gewonnen door Peter Schulting. Na zo'n 205 kilometer won de renner van Monkeytown de sprint op Neeltje Jans. Hij volgde Timo Roosen (LottoNL-Jumbo) op. 13-10-2018

    BeantwoordenVerwijderen
  3. André Greipel heeft zondag op Neeltje Jans de etappe van de Tour de France gewonnen. In de sprint wist hij nipt Mark Cavendish te verslaan. Tom Dumoulin is de beste Nederlander. Hij finishte als achtste. Daarmee behoudt hij ook de witte trui voor beste jonge wielrenner nog een dag. 05-07-2015

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mathieu van der Poel heeft ook de vierde wedstrijd uit de Superprestige gewonnen. De Nederlander, vorige week in Rosmalen nog gekroond tot Europees kampioen, won de veldrit van Gavere met inmiddels vertrouwde overmacht. Van der Poel was eerder al de beste in Gieten, Boom en Ruddervoorde.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tijdens de vorige winter investeerde Gerben de Knegt een aantal dagen in Tim van Dijke. In één-op-één-trainingen bracht de bondscoach het talent uit Colijnsplaat de basisbeginselen van het veldrijden bij. Sturen, klimmen, dalen, fiets oppakken en ermee rennen… Morgen debuteert de achttienjarige Zeeuw al op het WK onder 23 jaar. Kortom: het is héél snel gegaan met hem.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Veldrijder Tim van Dijke is bij zijn debuut op het WK onder 23 jaar zeventiende geworden. De pas achttienjarige coureur uit Colijnsplaat leverde daarmee in het Deense Bogense een prestatie van formaat.

      Verwijderen
  6. Wout van Aert moest zondag de regenboogtrui afstaan aan Mathieu van der Poel. Na drie wereldtitels op rij moest de Belgische veldrijder op het WK in het Deense Bogense genoegen nemen met zilver. ,,Mathieu is de verdiende winnaar, zeker na zo'n seizoen'', vond ook Van Aert.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten