Vissport

Spectaculair vissen het Veerse Meer

De Deltawerken hebben Zeeland een ander aanzien gegeven. Zo is het Veerse Meer in 1961 ontstaan nadat het Veerse Gat werd afgedamd. Tegenwoordig heeft het Veerse Meer een belangrijke recreatieve bestemming en is het een paradijs voor de (sport)visser.




Viswater en visstekken

Het Veerse Meer heeft een lengte van 22 kilometer en een totale oeverlijn van 55 kilometer. Het meer scheidt Noord-Beveland van Zuid-Beveland en Walcheren. Het totale oppervlak van het meer bedraagt ruim 2000 hectare. De maximale breedte is ruim 1,5 kilometer. Het water is brak met een wisselend zoutgehalte. De waterkwaliteit is zeer goed te noemen, getuige ook het aantal duikplekken dat het meer heeft. De maximale diepte van het meer is 25 meter, maar varieert sterk per plek. Op sommige plekken loopt het vrij steil af, andere plekken zijn bewaadbaar. Gebruik daarvoor altijd een waadstok!
Vanaf de kanten is het prima vissen vanaf verschillende dijken, dammen of zelfs duinen. De bodem is overwegend zanderig. Binnenstrooms kan er sprake zijn slibvorming. Hoewel er vanaf 2004 een ‘open’ verbinding is met de Oosterschelde en er een getij is van ongeveer 10 centimeter, valt het wel mee met de stroming. De mooiste plekken vind je vlakbij Kats aan de noordelijke oever (diep, helder water!). Verder naar het westen vanaf de dijk bij Geersdijk. Op de zuidelijke oever bij de Piet (oude haven). Hier vis je midden in de natuur. Overigens zijn er meerdere trailerhellingen te vinden (Kortgene, de Piet, Wolphaartsdijk etc.). Ook voor de minder valide visser heeft het Veerse Meer veel in petto. Op verschillende plekken zijn vissteigers. Meer informatie vind je bij de lokale VVV.

Bij de titel visstekken in zeeland moet je meteen denken aan het stekken aan de kust en zee. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien eenderde van de provincie uit water bestaat. Een prachtige provincie dus voor de zeevisser die hier een enorme keur aan mogelijkheden vind van strand tot dijk van kreek tot bootvissen.

Interactieve map

Zie ook : sportvisserij Hogerwerf  en

                sportvisserij Zuidwest Nederland

Reacties

  1. Hengelaars halen weer volop platvis naar boven in de Ouwerkerkse Kreek. De uitzet van bot is volgens Sportvisserij Zuidwest Nederland een goede zet geweest.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten